Veetornis avatakse tehnikamudelite näitus

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi vanas veetornis näeb järgmisest nädalast juuli lõpuni Viljandi huvikooli laevamudelduse, materjalide töötlemise, mehhatroonika ja robootika ringi õpilaste töid.

«Ma oskan ehitada laevamudelit, millel on ehtsad nahkistmed, töötav rool ja sõukruvi. Programmeerin roboti liikuma poolkaares vasakule, otse tagasi ja paremale ümber nurga. Minu jaoks ei ole mingi küsimus teha käele metallist turvis,» nii kirjeldavad oma oskusi Viljandi huvikooli 10–18-aastased tehnilise taibuga noored.

Ringides õpitakse tundma metalle, tööriistu ja praktilisi töövõtteid. Valmivad mudelid, prototüübid ja mänguasjad. Asjad töötavad ja liiguvad nagu päris. Lisaks on need on kujundatud kaunilt ning silmas on peetud disaini põhitõdesid ja esteetilist tervikpilti.

Noori praktikuid juhendavad ja õigeid tööriistu annavad kätte materjalide töötlemisringi juhendaja Kristjan Sisa, laevamudeldaja Olle Järvekülg ja robootik Vello Lips.

Näitus avatakse teisipäeval, 20. mail kell 17 ja see jääb avatuks 28. juulini.

Käesoleva aasta algusest kuulub Viljandi vana veetorn Sakala keskuse haldusalasse. Uue haldaja soov on veetorni tegevust arendada ning selle võimalusi linlaste ja külaliste heaks enam ära kasutada. Lisaks on plaanis värskendada veetorni püsiekspositsiooni ning vahendada viljandlastele edaspidigi põnevaid näitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles