Homme võistlevad Olustveres tippsekretärid

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aastal tunnistati tippsekretäriks Triinu Maksim.
2011. aastal tunnistati tippsekretäriks Triinu Maksim. Foto: Erakogu

Homme, 16. mail on Viljandimaal Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis üle-eestiline sekretäride kutsevõistlus «Tippsekretär», kus oma oskused ja teadmised panevad proovile sekretäritöö õpilased kogu Eestist.

«Tippsekretär on sekretäritöö eriala lõpetajatele huvitav, pingeline ja väga pidulik kevadsündmus,» ütles võistluse žürii liige ja Eesti juhi abi ühingu auliige Sirje Orvet.
Võistlejad näitavad oma oskusi ja teadmisi dokumendihalduses, arvutitöös ja eesti keeles ning protokolli, etiketi ja kultuuri laitmatus tundmises.
«Eelmistel aastatel olnud situatsioonülesande näitlejaga asendasime iseseisva avaliku esinemisega,» lisas Orvet ning märkis, et žürii ootab põnevusega, milliseks kujunevad noorte etteasted sekretäritööst.
Orveti sõnul on koolist saadav haridus katus edukale karjäärile, selle aluseks on aga inimese iseloomuomadused ja hoiakud.
«Ei ole maailmas toredamat kui olla oma armsas organisatsioonis sekretär, seda esindada ja toetada,» sõnas ta.
Tänavustel võistlustel võtavad mõõtu 22 kutseõppurit Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist, Pärnumaa kutsehariduskeskusest, Tartu kutsehariduskeskusest, Lääne-Viru rakenduskõrgkoolist ja Tallinna majanduskoolist.
Koos partneritega korraldab sekretäride kutsevõistlust sihtasutus Innove, mis koordineerib 2006. aastast noorte kutsemeistrivõistlusi Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles