Kõo apteek kaob juulist, Halliste rohupoe saatus on veel lahtine

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Karksi-Nuia haruapteek Hallistes on apteekrite liitu sulgemisplaanidest teavitanud, sõltub selle tulevik neljapäeval riigikogus vastu võetavast otsusest.
Kuigi Karksi-Nuia haruapteek Hallistes on apteekrite liitu sulgemisplaanidest teavitanud, sõltub selle tulevik neljapäeval riigikogus vastu võetavast otsusest. Foto: Marko Saarm / Sakala

Riigikohtu otsuse järgi on piirangud vastuolus põhiseadusega ning nii peavad 9. juunist kaduma ka apteekide asutamispiirangud. Mitu suurt ketti on juba lubanud hakata linnades apteeke avama ja maal sulgema.

Osaühingu Terve Pere Apteek juhataja Kadri Tammepuu teatas eile, et kavatseb juunis ja juulis esitada 10–15 taotlust apteekide avamiseks peamiselt Tallinnas ja Tartus, seevastu enamik ketti kuuluvatest maa-apteekidest on plaanis sulgeda. Kümmekond apteeki on lubanud linnadesse juurde teha ka Yliopiston Apteekki ja Euroapteek.

Eesti apteekrite liidus on Viljandimaal tegutsevatest rohupoodidest oma sulgemisplaanidest teada andnud Kõo ja Halliste apteegi pidajad. Viimati nimetatu on osaühingu Karksi-Nuia Apteek haruapteek. Selle juhataja Valve Palu ütles eile, et veel ei saa mingist sulgemisest rääkida. Rohkem ta sel teemal kommentaare jagada ei soovinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles