Kas sinul on Eesti parim ettevõte?

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistluse korraldajad otsivad edukaid ettevõtjaid, keda omalt poolt tunnustada.
Võistluse korraldajad otsivad edukaid ettevõtjaid, keda omalt poolt tunnustada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui vastus pealkirjas esitatud küsimusele on «jah», tasub kandideerida Ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS), Eesti kaubandus-tööstuskoja ja Eesti tööandjate keskliidu esmakordselt välja antavale Eesti parima ettevõtte tiitlile.

Isegi kui peaauhinda võita ei õnnestu, võib leida koha Eesti kaubandus-tööstuskoja koostatavas konkurentsivõime edetabelis või võita EAS-ilt ettevõtluse auhind.

EAS-i ettevõtlus- ja innovatsioonikeskuse direktor Aivar Roop ütles, et Parima ettevõtte valimisel arvestatakse majandusnäitajaid, hakkamasaamist keerulises majanduskeskkonnas, panust töökohtade loomisel, tegevusi ekspordi suunal ning panustamist ühiskonda. Roop lisas, et Eesti parima ettevõtte konkursile oodatakse enam kui 500 kandidaati erinevatelt tegevusaladelt.

Kaubanduskoja juht Mait Paltsi sõnul on tänavuse konkurentsivõime edetabeli suurimaks muudatuseks see, et enam ei saa kandideerida riigi enamusosalusega ettevõtted.

«Kaalusime seda põhjalikult ning leidsime, et see on konkursi eesmärki arvestav muudatus, seda enam, et sarnane piirang kehtis ka konkursi algusaastatel,» selgitas Palts. «Soovime, et konkurss oleks eraettevõtlust tunnustav ja läbipaistev ning osalevad ettevõtted saaksid enda majandustulemuste kohta objektiivse tagasiside.»

Ettevõtluse auhinna konkursi eesmärk on edendada Eesti ettevõtlikkust ning tunnustada parimaid. Konkursi raames saavad auhinna viie valdkonna parimad: uuendaja, välisinvestor, kasvuettevõte, piirkonna ettevõte ja eksportöör.

Esmase lühikese ankeedi saab täita veebilehel www.ettevotluskonkurss.ee ja kandideerimine on avatud 30. juunini. Oktoobris toimuvast pidulikust sündmusest teeb ülekande Eesti rahvusringhääling.

2013. aasta kõige konkurentsivõimelisem mikroettevõte oli osaühing KLF-Eri, keskmise suurusega ettevõtte seas oli tugevaim Wirtgen Eesti ja suurettevõtete hulgas valiti parimaks Eesti Energia. Ettevõtluse auhinna peavõit läks toona aktsiaseltsile Kühne+Nagel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles