Soomaal algab suvi taas sääsepirinaga

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana Tipu koolimaja ümbrus muutub mai lõpus kontserdipaigaks.
Vana Tipu koolimaja ümbrus muutub mai lõpus kontserdipaigaks. Foto: Elmo Riig / Sakala

31. mail saab Soomaal Tipu looduskooli õuel nautida taas «Sääsepirina alguse kontserti», millel tänavu astuvad üles elektro-šamanistlikule rännakule viiv Sädelev Kass, Cirkl ehk Liis Ringi oma loomingu popilikumate katsetustega, pärimusmuusik Mari Kalkun ja folktroonilist muusikat viljelev Pastacas ning meloodiline rokkar Marten Kuningas.

«Soomaa on kontserdipaigana väga eriline ning mullune kogemus kinnitab, et siinne loodus ja hoolega valitud muusikud mõjuvad koos imeliselt,» sõnas tänavuse kontserdi peakorraldaja ja Tipu looduskooli eestvedaja Dagmar Hoder. «Loodetavasti saavad esinejad looduskeskkonnast ja üksteise muusikast inspiratsiooni ning ainest ka improvisatsiooniks.»

Korraldajate teatel pannakse kontserdiks Tipu looduskooli õuele püsti väike lava, tehakse mõned lõkked ning nauditakse head muusikat. Ajaloolisesse Tipu koolimajja seatakse üheks õhtuks sisse väike restoran, kus kontserdikuulajate kõhu eest hoolitseb Soomaa rändkokk Maigi Loite. Oodatud on ka pered lastega, kellele pakutakse uurimis- ja avastamisrõõmu looduskooli õuel.

«Sääsepirina alguse kontsert» on plaanitud käima külakorda ja see on igal aastal Soomaa eri paigas. Kontserdi taustal tutvustatakse piirkonnas tegutsevaid inimesi ja nende ettevõtmisi. Seekordne kontsert tõstab fookusesse mitmele Soomaal elanute põlvkonnale ja Tartu ülikoolis õppinud bioloogidele tuttava Tipu koolimaja, mis valmis 1932. aastal. Kool suleti 1961. aastal ning oli hiljem kasutusel Tartu ülikooli õppebaasi ja külaraamatukoguna. Alates 2004. aastast on ajaloolises koolimajas asunud toimetama mittetulundusühing Tipu Looduskool, pakkudes keskkonnahuvilistele noortele ja täiskasvanutele sinasõprust loodusega õppeprogrammide ja koolituste kaudu.

Et kontsert on rahvuspargis, on kuulajate hulk piiratud.

Täpsemat infot saab kontserdi kodulehelt. http://tipulooduskool.ee/saasepirinaalgusekontsert

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles