Konverents õpetab väärtuslike ehitistega käituma

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õisu mõis
Õisu mõis Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi maavalitsus ja Muinsuskaitseamet korraldavad neljapäeval Õisu mõisas konverentsi "Väärikate uued võimalused», et rääkida ajalooliste hoonete säilitamisest ja hooldamisest.

Konverentsi avasõnad ütleb Viljandi maavanem Lembit Kruuse, kelle sõnul tuleb olemasolevatesse väärtustesse suhtuda vastutustundlikult. «Olemasolevad kultuuriväärtused, mida säilitame tulevastele põlvkondadele ning traditsioonid annavad meile identiteedi ja püsimiseks vajalikud juured. Samuti on hea ja igati loogiline, kui saame kultuuriväärtusi kasutada, sest just nii tagatakse nende hoonete säilimine ka edaspidi,» rääkis ta.

Neljapäeval, 8. mail kell 10 Õisu mõisas algava konverentsi esimese ettekande peab Eesti Kunstiakadeemia kunstiajaloolane Oliver Orro, kes räägib ajaloolisest arhitektuurist tarbimise ajastul. Seejärel räägib muinsuskaitseameti peainspektor Ülle Jukk sakraalhoonete interjöörist. Õisu mõisakompleksi taastamise ja arendamisega seotud arenduskonsultant Urmas Tuuleveski mõtiskleb aga oma ettekandes teemal «Unistuste Õisu».

Pärast lõunat räägib aktsiaseltsi Restor arhitekt Mart Keskküla taluarhitektuurist ja praktilisi nõuandeid vana maja korrastamisel jagab Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia rahvusliku ehituse lektor Joosep Metslang.

Konverentsipäeva lõpetab Muinsuskaitseameti nõunik Jaan Vali, kes käsitleb oma ettekandes praktilisi näiteid uue kuue ja elu saanud ehitistest läbi piltide.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles