Mulgi rattamaratoni võitis Vändra mees

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VILJANDI, EESTI, 04MAY14
Mulgi rattamaraton.

ELMO RIIG/SAKALA/
VILJANDI, EESTI, 04MAY14 Mulgi rattamaraton. ELMO RIIG/SAKALA/ Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval Viljandimaal sõidetud Mulgi rattamaratoni kõige olulisemad sündmused toimusid paar kilomeetrit pärast starti Huntaugumäel, kui aastaid Prantsusmaal võistelnud Silver Schultz ning peamiselt Eestis treeniv Ivo Suur konkurentidel eest ära sõitsid.

Juba kümme kilomeetrit hiljem oli nende edu jälitajate ees poolteist minutit, kuid siis tabas  Ivo Suurt õnnetus. Sinialliku lähedal metsasel lõigul kaotas ta ratta üle kontrolli ning kukkus.
Schultz pääses eest ning kasvatas vaid jälitajate ees edu. Lõpuks edestas ta järgmisi ligi kahe minutiga. Suur sõitis pikka aega teisel kohal ning oli sel positsioonil ka poolel maal maratoni ainsas vahefinišis, kuid siis ta väsis ja langes lõpuks ka esikümnest välja.

Lapsepõlves koos Rein Taaramäe ja Tanel Kangertiga Vändras treeninud 26-aastasele Schultzile järgnes Mulgi rattamaratoni neljakordne võitja, juba aastaid veteranide klassi kuuluv Alges Maasikmets. Kolmanda koha sai esialgsetel andmetel Läti esindaja Arnis Petersons.
Parim naine oli Rakke klubi esindaja Greete Steinburg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles