Õhtu puhkpillisümfoonikute embuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harmonie Drunen esitab nii klassikat kui ka popmuusikat.
Harmonie Drunen esitab nii klassikat kui ka popmuusikat. Foto: Erakogu

Täna kell 19 algab Viljandi pärimusmuusika aidas suur kontsert, mille peaesinejad on kõrgetasemelised Harmonie Druneni puhkpillisümfoonikud Hollandist. Kontserdil esinevad ka Viljandi noorte sümfooniaorkester ja koor ning Viljandi noorte puhkpilliorkester. Lavale astub enam kui sada muusikut.

4. maini Eestis turneel oleva Harmonie Druneni puhkpillisümfoonikud annavad dirigent Geert Mooreni juhatusel neli kontserti. Orkester on edukalt osalenud paljudel konkurssidel ja käinud turneedel. Suurimad on seni olnud USA-s, Hiinas, Hispaanias ja Austrias. Reisidel on tutvustatud Hollandi puhkpillimuusikat, ent alati soovitakse esineda koos vastuvõtjamaa muusikutega.

Harmonie Druneni repertuaaris on klassikalist, aga ka pop- ja džässmuusikat. Nii kõlavad Viljandis muu hulgas Joseph Haydni trompetikontsert, mille solist on Frank Brok, ning Jan Hadermanni «Spotlight on the Bass Clarinet», kus bassklarnetil soleerib Yolande De Smit. Guido van der Veni klezmer-stiilis «Doinas» soleerib klarnetil Paul Stieger.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles