President Ilves näeb Eestil digitaalse arengu juhtrolli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digitaalsesse keelde pandud lahendused ei pea üksnes ägedad välja nägema, vaid ka tõhusalt töötama.
Digitaalsesse keelde pandud lahendused ei pea üksnes ägedad välja nägema, vaid ka tõhusalt töötama. Foto: Freepic

«Uuenduslikult mõtlevad ning hea e-riigi arendamise kogemusega Põhjamaad ja Balti riigid peaksid olema euroliidu digitaalstrateegia eesmärkide teostamisel esirinnas,» ütles president Toomas Hendrik Ilves eile Tallinnas Põhjamaade digitaalstrateegiate päeva avamisel.

Riigipea tutvustas Eesti e-riigi võimalusi, turvalisust ja tugevusi ning tõdes, et võtmeküsimuseks hästi toimivate e-lahenduste väljatöötamisel on turvaline digitaalne identiteet.

«Me peaksime pürgima selle poole, et Põhjamaades ja Balti riikides oleks ühiselt aktsepteeritav digiallkirjade süsteem, mis võimaldaks koostööd erinevate e-teenuste pakkumisel. Eesti ja Soome juba sõlmisid eelmisel aastal lepingu, mis võimaldab pakkuda mõlema riigi kodanikele sarnaseid digiteenuseid, muu hulgas ka luua tulevikus ühine digiretseptisüsteem,» rääkis Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles