Pärnakivi kuju ümbrus saab suurjooksuks korda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsus lubas 1. mail peetavaks suurjooksuks korrastada Ranna puiestee haljastuse ja kõnnitee.
Linnavalitsus lubas 1. mail peetavaks suurjooksuks korrastada Ranna puiestee haljastuse ja kõnnitee. Foto: Elmo Riig / Sakala

1. mail peetava spordipeo eel otsustas linnavalitsus parandada Ranna puiesteel asuva Hubert Pärnakivi kuju ümbruse haljastuse ja kõnnitee, mis eelmisel suvel tänavavalgustustööde tõttu kannatada said .

Linna peaarhitekti Laur Piheli sõnul teostatakse lahendus, mis võimaldab inimestel Pärnakivi kuju ümber koguneda, jooksja skulptuuri distantsilt vaadelda ja pilti teha. «Tööde tulemusena ühendatakse Ülo Stööri kavandatud mälestusplats jooksu võitjate alleega, mille autor on Aate-Heli Õun,» lausus peaarhitekt.

Tööde tegemist korraldab majandusamet ning ameti juhi Reevo Maidla kinnitust mööda saab plats 1. maiks korda. Kuju ümber pannakse sama tüüpi terved kivid, mis seal ennegi olid. Samuti istutatakse lilli ja korrastatakse ümbritsevad murualad.

1. mail on 85. suurjooks ümber Viljandi järve. Hubert Pärnakivi võitis aastatel 1950–1960 selle võistluse üksteist korda järjest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles