Märkus kaotab tagatisraha nõude

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainus avalik koht, kus on lubatud mootorpaate treilerilt Viljandi järve lasta, asub linnapoolsel kaldal vetelpäästejaama kõrval. Teine selline paik jääb Sammuli puhkekeskuse alale, mis on eravaldus.
Ainus avalik koht, kus on lubatud mootorpaate treilerilt Viljandi järve lasta, asub linnapoolsel kaldal vetelpäästejaama kõrval. Teine selline paik jääb Sammuli puhkekeskuse alale, mis on eravaldus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavolikogu tänase istungi päevakorras on eelnõu, mille jõustudes kaob Viljandi järvel isikliku mootorpaadiga sõita tahtvatel inimestel kohustus selle eest kopsakat tagatisraha maksta.

Muudatuse ajendiks on mullu septembris õiguskantsleri büroost raekotta jõudnud märgukiri, milles seisab, et Viljandi on kohalikul veekogul mootorsõidukite kasutamist korraldades läinud mitmes mõttes põhiseadusega pahuksisse.

Täpsemalt öeldes sattusid õiguskantsler Indrek Tederi tähelepanu keskmesse võimsamat sorti mootorpaatide kasutamist puudutavad sätted. Neist peamine on punkt, mis nõuab rohkem kui 10-kilovatise mootoriga aluse kasutajalt järvele mineku eest 63 euro suurust tagatisraha ning näeb ette võimaluse summa tagastamata jätta, kui juht rikub eeskirja. Samuti on öeldud, et sellise võimsusega veesõidukeid võib vette lasta ainult ühes kohas, vetelpäästejaama juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles