Kommentaar: Kolga-Jaani vald vaatas peeglisse

, Kolga-Jaani valla kodanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Andreson
Sven Andreson Foto: Erakogu

Vahetult enne lihavõttepühi Kolga-Jaani vallavalitsuse eestvedamisel asetleidnud ettevõtluskonverents täitis Kolga-Jaani seltsimaja saali nii lähedalt kui kaugelt pärit rahvaga, hoolimata sellest, et ilusate ilmade saabudes oli alanud kibekiire põllutööde hooaeg.

Kuulamiseks, aga ka arutelude sütikuks pakutud sõnavõtud andsid minu hinnangul adekvaatse tervikpildi valla majanduse praegusest olukorrast ja tulevikuväljavaadetest. Ühise ajurünnaku tulemusena jäi lõpuks lauale paarkümmend konkreetset äriideed, millest hakkajatel on nüüd võimalik kinni haarata.

Erinevalt paljudest teistest valdadest osutatakse Kolga-Jaani vallas kohapeal pangateenuseid. Nimelt tegutseb siin juba aastaid Leie laenu- ja hoiuühistu. Ettevõtte tegevust tutvustanud Mati Toomsalu leidis, et ühistu on olnud toeks paljudele firmadele. Seejuures tõi ta nähtava tugevusena välja, et ühistult finantstoetuse kättesaamiseks pole ettevõtjatel tarvis rinda pista kaugeltki nii suure bürokraatiaga kui suurtes pankades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles