Kümnendik noortest on hariduseta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haridus- ja teadusministeeriumi andmetel jäid eelmisel õppeaastal põhikooliõpingud pooleli 277 lapsel ehk 0,2 protsendil õpilaste koguarvust. Põhi- või sellest madalama haridusega noori, kes ei õpi ka edasi, oli eelmisel aastal 18–24-aastaste seas 9,9 protsenti.

Käitumisraskustega lastele on Eestis erikoolid. Nendest mõne hooneid korrastatakse, mõne tarvis ehitatakse päris uued majad. Siis suureneb ka õpilaskohtade arv, mis hakkab vastama tegelikule vajadusele.

Kõige enam tuleb õpilaskohti juurde Konstantin Pätsi vabaõhukoolis, sest Tallinnas on vajadus käitumis- ja tundeeluprobleemidega laste õpilaskohtade järele kõige suurem. Tulevikus loodavate õpilaskohtade arvus Tapal ja Kaagveres sisaldub ka nende noorte arv, kes ei ole küll enam kooli õpilased, kuid on siiski järelevalve all ja saavad mitmesugust õpetust, et elus edaspidi iseseisvalt toime tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles