Iga laps väärib vanemate armastust sellisena, nagu ta on

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Informatsiooni hulk, mille inimene aastatega omandama peab, on hirmuäratav. Samas tuleb endale selgeks teha, et akadeemiline edukus pole ainus võimalus elus hakkama saada.
Informatsiooni hulk, mille inimene aastatega omandama peab, on hirmuäratav. Samas tuleb endale selgeks teha, et akadeemiline edukus pole ainus võimalus elus hakkama saada. Foto: Marko Saarm / Sakala

Rõõmustades Eesti õpilaste edu üle Pisa testi lahendamisel ja rahvusvahelistel olümpiaadidel, ei saa mööda vaadata sellest, et meie väikeses riigis on liiga palju neid noori, kes on oma (kooli)eluga ummikusse jooksnud.

Statistika puudust kannatavate või õpiraskustega laste kohta jääb enamasti abstraktseks, kui just omaenda või lähedaste tuttavate peres neid muresid pole. Asja lähemalt uurides tabas mind masendus. Kuulsin pedagoogide ja noorte endiga suheldes lugusid, mida ma Eesti Vabariigis võimalikuks ei pidanud. Näiteks alkoholisõltlasest naisest, kes järjest kodus sünnitab ja keda peavad selle juures aitama tema enda alaealised lapsed. Või emast, kes oma kümneaastase poja juuresolekul õpetajale teatas, et tema laps on lootusetu pätt ja rohkem ta temaga ei tegele.

Kõik ei ole oivikud

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles