Hukkus Valma turismikeskuseks muutnud ettevõtja

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööõnnetuse tagajärjel hukkunud Viktor Liseiski on seitsme aastaga ehitanud Võrtsjärve äärde Järveveere Puhkekeskuse.
Tööõnnetuse tagajärjel hukkunud Viktor Liseiski on seitsme aastaga ehitanud Võrtsjärve äärde Järveveere Puhkekeskuse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Võrtsjärve ääres asuvas Valma külas hukkus neljapäeva lõuna ajal suure turismitalu omanik.

Mees parandas kopplaadurit, kui selle ülestõstetud kabiin järsku alla vajus. Kuu aega enne oma 50. sünnipäeva hukkunud turismiettevõtja Viktor Liseiski oli Võrtsjärve ääres asuva Järveveere puhkekeskuse omanik. Seitse aastat tagasi turismitalu arendama hakanud Liseiskit iseloomustasid teda tundvad Valma inimesed kui väga suure töövõimega meest.

Külavanem: väga tegija mees oli

«Ta oli väga tegija mees ja tema kaotus on suur kaotus kogu külale,» ütles Valma külavanem Jaan Leetsar. «Tema kaudu sai külarahvas tööd ning ta tõi külla väga palju turiste.»

Järveveere puhkekeskuse vahetus naabruses asuva Valma puhkelaagri ja seikluspargi omanik Kalle Kütt tunnistas, et vaatas Viktor Liseiskile tema töövõime pärast alt üles. «Ta oli ikka väga-väga töökas mees,» sõnas Kütt.

Kalle Kütt hakkas oma puhkelaagrit arendama 2006. aastal just Viktor Liseiskilt ostetud maale. Enam-vähem samal ajal otsustas ka Liseiski ise turismitalu edendama asuda. Nad on rajanud kõrvuti kaks suurt turismistalu, kus mõlemal on mitu hoonet, 70–80 majutuskohta ning mitmesuguseid atraktsioone.

«Minu ja Viki ettevõtmised teineteisest väga ei erine ja kaugelt vaadates võib ju tunduda, et oleme suured konkurendid, aga tegelikult on üks pluss üks meie puhul välja andnud kolme,» rääkis Kütt.

Liseiski ja Kütt on aastate jooksul teinud palju koostööd nii oma talusid arendades kui külalistele elamusi pakkudes. «Näiteks minul on ATV-d ja temal lumesaanid. Minul on seikluspark ja temal suur kaater. Nii saimegi koos pakkuda väga laia tegutsemisvõimalust,» lausus Kütt.

Seitse aastat keskuse arendamist

«Suuresti tänu Viktorile on Valma küla saanud turistide seas tuntuks ning siin on võimalik korraldada tõeliselt suuri ettevõtmisi,» rääkis Jaan Leetsar ja meenutas paar suve tagasi Valmas peetud jahimeeste kokkutulekut, millel osales ligi 4000 inimest. «Sellegi kokkutuleku taga oli paljuski Viktor.»

Kalle Küti sõnul pole temal ega Viktor Liseiskil viimase seitsme aasta jooksul olnud päeva, mil ehitajad poleks mõne järjekordse hoone kallal ametis olnud.

Leetsare sõnul oli üks Liseiski viimaseid ettevõtmisi tenniseväljakute rajamine. Nende lõpliku valmimise eest peavad hea seisma juba teised pereliikmed.

Viktor Liseiski surma põhjustanud õnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks on uurimist alustanud tööinspektsioon ja kriminaalmenetluse algatanud politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles