Holstre-Nõmmel ollakse stardivalmis

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Luik

Laupäeval Holstre-Nõmmel peetava Mulgikrossi tarvis tehti täna viimaseid väiksemaid ettevalmistusi ning korraldajad Viljandi Vee- ja Motospordiklubist on võistlejate ja külaliste vastuvõtmiseks valmis.

Laupäeval kell 12 algava motokrossile on viies eri võistlusklassis end kirja pannud üle 250 sõitja. Korraldajate sõnul on väga keeruline öelda, kui palju nimekaid krossimehi stardipuu taha koguneb. «Selles osas saabub selgus võistluspäeva hommikul, mil algavad ajasõidud,» lausus Mulgikrossi juht Kaido Leiten.

Mehe sõnul on aga selge, et kõik osaleda soovijad põhisõitu ei mahu ning aeglasemad MX2 ja MX Open mehed peavad leppima lohutusstardiga.

Tänavune Mulgikross üllatab publikut ja sõitjaid ka rajamuudatustega. Pealtvaatajate ees on nüüd kolm stardikurvi ja Eestis erakordsena kaks paralleelset rajalõiku trassi keskel. Nii et sõitjatel on valida eri elementidega lõikude vahel. Üks neist algab 20-meetrise kolmiklainehüppega ja lõpeb «tooliga», teine algab lühikese hüppega ja lõpeb kaksiklainehüppega. Viimati nimetatud lõik on sõitjale küll veidi kergem, ent kümme meetrit pikem.

Nagu ikka, on Mulgikross põnev võistlus, sest kolmes suuremas masinaklassis tuleb kolm starti. Esimene sõit kestab 20 minutit pluss kaks ringi ning kaks järgmist kestavad kaheksa minutit pluss üks ring. Kõiki võistlusstardi võitjaid ootab samuti autasu.

Laupäeval kell 12 Holstre-Nõmmel algaval Mulgikrossil stardivad järgmised võistlusklassid: 50 cm³, 65 cm³, 85 cm³, MX2 ja MX Open.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles