Suvel algavad kesklinnas torutööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kesklinna piirkonnas algab peagi vee- ja kanalisatsioonitorustiku rekonstrueerimine ning Männimäel vahetatakse välja reoveepumpla.

Toruehitustöid on kavas teha Turu, Tallinna, Vaksali, Kaalu, Kiriku, Hariduse, Lossi, Oru, Kraavi, Posti, Tartu, Liiva ja Supeluse tänaval.

Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist (ÜF) kaasrahastatava linna vee- ja kanalisatsioonisüsteemide rekonstrueerimiseks ning Männimäe reoveepumpla väljavahetamiseks sõlmiti leping sel nädalal.

Torustikku hakkab ehitama osaühing Taskar.Tööde hind on käibemaksuta 886 454,15 eurot. Selle summa eest rekonstrueeritakse 2,6 kilomeetrit veetorustikku ja 2 kilomeetrit kanalisatsioonitorustikku ning rajatakse veidi alla kilomeetri sademeveekanalisatsiooni.

Männimäe reoveepumpla väljavahetamiseks sõlmiti leping aktsiaseltsiga Terrat ning tööde hind on käibemaksuta 98 396,20 eurot.

Omanikujärelevalvet ja FIDIC Inseneri teenust hakkab osutama osaühing Keskkonnaprojekt.

Esialgsete plaani järgi peaksid ehitus- ja kaevetööd Viljandi kesklinnas algama juunis või juulis ning olema lõpetatud järgmise aasta suvel. Männimäe reoveepumpla rajamine peab lõppema tänavu augustiks.

Torustike rekonstrueerimis- ja ehitustööde ajal võib tekkida ajutisi raskusi ja muudatusi linna liikluskorralduses. Arvestada tuleb ka tänavate lühiajalise sulgemisega. Sellest informeeritakse linlasi täpsemalt edaspidi.

Aktsiaselts Viljandi Veevärk ja Viljandi linnavalitsus teevad omalt poolt kõik, et projekti piirkonna inimesed ja asutused oleksid ehitustöödest teadlikud. Kindlasti hakkavad oma tegevuse kohta infot andma ka ehitustöövõtjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles