Viiratsis nuumatud angerjas leiab koha lääneeurooplase laual

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu BM Trade omanikud Ingvar Markus ja Indrek Bremraud rõhutavad basseinide vahel ringkäiku tehes, et inimestel on keelatud angerjate järele haarata. Esiteks kaasneks sellega haiguste levimise oht ning teiseks võivad angerjad nõnda sattuda stressi, mis pärsib nende söögiisu.
Osaühingu BM Trade omanikud Ingvar Markus ja Indrek Bremraud rõhutavad basseinide vahel ringkäiku tehes, et inimestel on keelatud angerjate järele haarata. Esiteks kaasneks sellega haiguste levimise oht ning teiseks võivad angerjad nõnda sattuda stressi, mis pärsib nende söögiisu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ülemöödunud aastal kahe Viljandimaa mehe eestvõttel Viiratsi külje alla kerkinud angerjakasvandus valmistub esimest partiid suureks nuumatud vääriskala lääneeurooplaste kõhutäiteks läkitama.

«Praegu hoiame neid veel sees, sest välikohvikute hooaeg pole alanud ja turul on hinnad all. Aga maikuus tahaks auto teele saata küll,» räägib kasvandust pidava osaühingu BM Trade üks omanikke Indrek Bremraud.

Kui esimesed ligi 350 000 Prantsusmaa ranniku merest püütud klaasangerjat mullu 15. veebruaril uhiuue kasvanduse basseinidesse lasti, kaalusid nad kokku 130 kilo. Nüüdseks on aplad isendid end sedavõrd kopsakaks söönud, et annaksid korraga kaalule asetatuna näiduks peaaegu 30 tonni. Müügiküpset kala on sellest kogusest praegu kaks kümnendikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles