Euroseadus trügib muutma mobiilside kohalikke hindu

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroregulatsiooni mõte mobiilside hindu ühtlustada võib olla ju üllas, aga tekib küsimus, kelle tariife kelle omadega ühtlustatakse.
Euroregulatsiooni mõte mobiilside hindu ühtlustada võib olla ju üllas, aga tekib küsimus, kelle tariife kelle omadega ühtlustatakse. Foto: Aivar Aotäht / Katri Henga

Europarlament kiitis heaks ettepaneku, mis peaks tähendama välismaal mobiilside odavnemist. Sidefirma hinnangul võib see Eestis kaasa tuua hinnatõusu, europarlamendi liige seda aga ei usu.

Euroopa elektroonilise side ühtse turu poole vaatava muudatuse täpne sisu on esialgu lahtine, sest enne jõustumist peab see läbima mitu etappi. Aga esimene samm on tehtud.

Aprilli algul hääletas Euroopa Parlament selle poolt, et 2015. aasta lõpul kaovad Euroopa Liidu riikides rändlustasud. Kui see on mõistetav, siis otsuse teine pool paneb lihtkodaniku kukalt kratsima. Nimelt vahendas Postimees uudisteagentuuri Reuters teadet, et mobiilside kasutamise hinnad liikmesriikides ühtlustuvad riigisiseste hindadega. Samuti hääletas parlament netineutraalsuse poolt, mis tähendab, et euroliidu piires tuleb kogu internetiliiklust kohelda võrdsetel alustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles