Politsei proovib õhuvärskendajaga patustajaid manitseda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei jagab liiklusjärelevalve käigus 2000 seaduserikkujale ennetusteemalist autosalongi õhuvärskendajat.
Politsei jagab liiklusjärelevalve käigus 2000 seaduserikkujale ennetusteemalist autosalongi õhuvärskendajat. Foto: Politsei

Politsei jagab liiklusjärelevalve käigus 2000 seaduserikkujale ennetusteemalist autosalongi õhuvärskendajat. Ettevõtmisega tahetakse autojuhtides kinnistada turvavarustuse kasutamise harjumust ning mõjutada juhte, et nad joobnuna sõidukirooli ei istuks.

Lõuna prefektuur hakkab õhuvärskendajaid jagama sel nädalal.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Tõnu Kürsa ütles, et ennetussõnumit kandvate õhuvärskendajate eesmärk on juhtidele ja teistele sõidukis viibijatele meelde tuletada, et rooli ei istutaks alkoholi tarvitanuna ja et kõik sõidukis viibijad kasutaksid turvavarustust.

Ennetusteemalisi autosalongi õhuvärskendajaid annab politsei liiklusrikkujatele tavapärase liiklusjärelevalve käigus või hiljem ühes vormistatud väärteoprotokolli otsusega.

«Loodame, et autos silme ees rippuv ennetussõnumiga õhuvärskendaja meenutab juhile, kuidas ta oma tegevusega liiklusturvalisust suurendada ja traagilisi tagajärgi vähendada või lausa vältida saab,» selgitas Kürsa.

Käesoleva aasta esimese kolme kuuga on ainult Lõuna-Eesti teedel juhtunud joobes juhi süül hukkunud kaks ja viga saanud 16 liiklejat. Samal perioodil on Lõuna-Eestis liiklusõnnetustes hukkunud kaks inimest, kes ei kasutanud nõuetekohaselt turvavarustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles