Saab tunnustada tublisid harijaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Haridusminiseteeriumi algatusel avati internetilehekülg «Eestimaa õpib ja tänab», mille kaudu on mai lõpuni tunnustamiseks võimalik esitada parimaid haridustöötajaid ja hariduse toetajaid kümnes kategoorias.

Tunnustust leiavad lasteaiaõpetaja, klassiõpetaja, põhikooliõpetaja, gümnaasiumiõpetaja, klassijuhataja, kutseõppeasutuse õpetaja, õppeasutuse juht, üldhariduse sõber, kutsehariduse sõber ja aasta tegu hariduses.

Kahetasandilise – piirkondliku ja üleriigilise – üldhariduse ja kutsehariduse tunnustussüsteemi «Eestimaa õpib ja tänab» kaudu tõstetakse esile õpetajate ja koolijuhtide suurepärast tööd ning üksikisikute ja organisatsioonide tegevust hariduse toetamises. Samuti on eesmärk heade kogemuste levitamine ning tehtu jagamine teistele koolidele üle Eesti.

Pärast kandidaatide esitamist alustavad juunis parimatest parimate väljaselgitamiseks tööd maakondlikud komisjonid ja seejärel üleriigiline komisjon, kuhu kuuluvad haridus- ja teadusministeeriumi esindajate kõrval haridustöötajate, lastevanemate, õpilaste ja omavalitsuste esindusorganisatsioonide esindajad.

Kogu ettevõtmine tipneb õpetajate päeval, 4. oktoobril aasta õpetaja galaga, mille korraldavad haridus- ja teadusministeerium ning Eesti haridustöötajate liit ja millest teeb otseülekande Eesti televisioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles