Ida-Ukraina lahingud nõuavad ohvreid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseministeeriumi töötajad seisavad meeste juures, kes said viga Ukraina ja Vene pooldajate löömingul pühapäeval Harkivis.
Siseministeeriumi töötajad seisavad meeste juures, kes said viga Ukraina ja Vene pooldajate löömingul pühapäeval Harkivis. Foto: Reuters

Ukraina idaosas ägenes vastasseis ukraina- ja venemeelsete vahel ning rünnakutes on hukkunuid.

Relvastatud venemeelsed ei taganenud nädalavahetusel Ida-Ukrainast, nagu nõuti Kiievis esitatud ultimaatumis, vaid alustasid pealetungi mitmes linnas. Eile vahendas uudisteagentuur TSN (veebiaadress tsn.ua), et Donetski oblastis Slovjanskis sai terroristide käe läbi surma neli inimest. Ukraina julgeolekuteenistuse kahte ohvitseri tulistati linna sissesõidul asuvas kontrollpunktis. Lisaks hukkus kaks tsiviilisikut, kelle autot tulistati otse tänaval.

Venemeelsed hõivasid Slovjanski politseijaoskonna ja julgeolekuteenistuse hooned laupäeval. Eilegi valitsesid linnas pingelised meeleolud. Tavakodanikud tänavale ei kippunud, koolid ja lasteaiad jäid suletuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles