Aidas kohtuvad minevik ja tänapäev

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palju küsimusi tekitab Janika Sepa tehtud salapärase otstarbega kaunis pink. Anneli Lilienthal näitab Lõuna-Eestist pärit külalistele, et sellel oli mugav puutööd teha.
Palju küsimusi tekitab Janika Sepa tehtud salapärase otstarbega kaunis pink. Anneli Lilienthal näitab Lõuna-Eestist pärit külalistele, et sellel oli mugav puutööd teha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi pärimusmuusika aidas saab näha näitust «Koos + kõla», kus oma töid eksponeerivad Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli rahvusliku puutöönduse ja tekstiili eriala õpilased.

Õppurid on seadnud eesmärgiks taaselustada ja tutvustada eesti esemelist pärandit ning sellega seotud oskusi. Välja on pandud nii renoveeritud kui uusi esemeid.

«Päris vanade võtetega uut luua on ikka väga keeruline ja ajamahukas,» leidis puutöönduse eriala õpilane Anneli Lilienthal. «Kõigil siin väljas olevatel esemetel on ka oma praktiline ülesanne. Ega vanasti nipsasjakesi tehtud, kõigel oli ikka oma otstarve.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles