Kesklinna kooli pürgijatest jääb kolmandik ukse taha

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Viljandi haridusamet seisab lõhkise küna ees, sest Kesklinna kooli esimestes klassides soovib tarkust taga ajama asuda 39 last rohkem, kui on kohti pakkuda. Väljajääjatele jääb ainult üks valik.

Kesklinna koolis saab sügisel kooliteed alustada kolm klassitäit ehk 78 last. See arv ei saa olla mingil juhul suurem ja võib muutuda isegi väiksemaks – näiteks juhul, kui keegi praegustest esimese klassi õpilastest kooliaastat kordama jääb. Avaldusi Kesklinna koolis õppima asumiseks laekus linnavalitsusele aga 117 ning kolmandikule nende esitajaist tuleb ära öelda.

Haridusameti peaspetsialist Katrin Mändmaa tõdes, et selline avalduste hulk on pannud linnajuhid väga raskesse olukorda ja pole veel sugugi selge, kuidas see laheneb. Pärast isekeskis ja komisjonis arutamist võidakse sellega valitsuseni välja jõuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles