Viljandimaalaste Vasem-parem sai kiita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõustamiskeskuse Vasem-Parem eestvedaja Reet Nigol
Nõustamiskeskuse Vasem-Parem eestvedaja Reet Nigol Foto: Peeter Kümmel

Sihtasutus Innove valis oma partnerorganisatsioonide seast mullu parimaks õppenõustamisteenuste osutajaks Viljandimaa nõustamis- ja õpiabikeskuse Vasem-parem ning aasta parimaks noorte karjääriteenuste osutajaks Raplamaa info- ja nõustamiskeskuse.

Viljandimaa nõustamis- ja õpiabikeskus Vasem-parem on hästi tulnud toime kõigi kohustustega ning on olnud aktiivne teenuste arendajad nii maakonna kui riigi tasandil, põhjendas tunnustust sihtasutuse Innove õppenõustamise valdkonna juht Ave Szymanel.

«Lapsevanemate ja haridusasutuste seas korraldatud tagasisideküsitlusest selgus, et 92 protsenti haridusasutustes vastanutest peavad oluliseks keskuse teenust ning kõik vastanud lapsevanemad on pakutavaga rahul,» tõi Szymanel esile keskuse tugevusi. «Viljandimaa keskuse puhul väärib veel märkimist ühtehoidev meeskond ja koostegutsemise tahe ning soov kõik planeeritu ellu viia.»

Innove on karjääri- ja õppenõustamisteenuste osutamisel sõlminud  partnerluslepingud maakondades mitme organisatsiooniga. Innove soovib edaspidi efektiivsemalt ja lõimituna korraldada teenuste osutamist ning seetõttu loob 1. septembriks vähemalt igasse maakonda enda struktuuri kuuluva Rajaleidja keskuse.

Loodavates keskustes pakutakse lõimituna eripedagoogilist, logopeedilist, sotsiaalpedagoogilist, psühholoogilist ja karjäärinõustamist ning karjääriinfot. Lisaks pakutakse eripedagoogilist ja psühholoogist nõustamist omavalitsuse vähem kui 350 õpilasega koolides.

Rajaleidja keskus hakkab korraldama ka maakondliku nõustamiskomisjoni tööd.

Sihtasutus Innove on üld- ja kutsehariduse valdkonna ja hariduse tugiteenuste kompetentsikeskus ning Euroopa Liidu toetuste vahendaja. Sihtasutus loodi 2003. aastal haridus- ja teadusministeeriumi haldusalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles