Tütrepoeg päästis memme tulesurmast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõnda nägi Ängi külas põlenud elumaja välja kümmekond tundi hiljem.
Nõnda nägi Ängi külas põlenud elumaja välja kümmekond tundi hiljem. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tulekahjus hävinud maja kõrval elav naaber Fariad Belendinov ütles sündmuskohal Sakalale, et koos tuletõrjega jõudsid kohale hukkunud naise sugulased ning üks neist aitas eakal naisel pääseda.

Belendinovi elumaja jääb sündmuskohast mõnikümmend meetrit eemale ning  põlengust lendu pääsenud sädemeid langes ka tema majale. Õnneks see ega kõrvalhooned tuld ei võtnud.

«Mul on naine praeguseni lausa šokis,» lausus ta. «Tuul oli meie poole, aga see oli nõrk. Jumal tänatud, et ilm nii vaikne oli, muidu oleks terve küla läinud.»

Belendinov ärkas oma naisega seepeale, kui keegi hakkas vastu akent prõmmima, hüüdes, et väljas on tulekahju. Selgus, et see oli naabrinaise tütretütar.

Nagu Belendinov rääkis, elas naabermajas eakas naine koos oma pojaga, mõlemad olid täiesti tavalised inimesed.

Belendinov teadis öelda, et naine andis tulekahjust märku oma Tääksis elavale tütrele, vajutades mobiiltelefonil spetsiaalset häirenuppu. Naaber märkis, et seejärel kutsus tosinkond kilomeetrit eemal olnud tütar tuletõrje ning kiirustas ka ise kohale – lisaks tulid kaasa tema laps ja külas olnud õde oma lapsega.

Belendinov ütles, et tütrepoeg aitas vanaema põlevast majast välja. Majas elanud mehe surnukeha avastati alles kustutustööde käigus.

Nagu Belendinov lisas, kuulis ta sündmuskohal ühelt eksperdilt, et tuli võis alguse saada suitsetamisest. Sellele viitab ka asjaolu, et hoone oli rohkem põlenud just selles otsas, kus asus mehe voodi.

Põlenud maja teises küljes asub veidi kaugemal teinegi talu, kuid seal kedagi ei ela. Belendinov lisas, et eemal heki taga on varemalt aga üks elamu põlenud.

Tulekahjust Suure-Jaani vallas Ängi külas teatati häirekeskusele laupäeva öösel kell 2.25.

Lõuna päästekeskuse päästeameti pressiesindaja Astra Pintson-Käo ütles, et päästjate sündmuskohale jõudes põles mansardkorrusega elumaja teine korrus ja katus lahtise leegiga ning tuli oli levinud esimesele korrusele.

Päästeamet kinnitas, et esimesel korrusel olnud 90-aastase naisterahva tõi hoonest välja enne päästjad kohale jõudnud lapselaps. Kustutustööde käigus leidsid päästjad teiselt korrusel hukkunud meesterahva.

Kiirabi toimetas seljavalu kurtnud naise ja kustutustöödel vigastada saanud päästja Viljandi haiglasse. Päästja lubati peale esmaabi andmist kodusele ravile.

Sündmuskohta uurinud menetlusinspektori esialgsel hinnangul sai tulekahju alguse hooletust suitsetamisest elamu teisel korrusel asuvas toas. Töökorras suitsuandurit majas ei olnud.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles