Viljandi klubi üritab vormeliga maailmas laineid lüüa

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi veemotospordiklubi Nord F4 klassi võistluspaat saab praegu kodulinnas viimast lihvi. Mais viiakse alus Euroopasse, kus tartlane Art Raudva ja viljandlane Paul Zujenkov hakkavad sellega kihutama Euroopa ja maailmameistrivõistlustel.
Viljandi veemotospordiklubi Nord F4 klassi võistluspaat saab praegu kodulinnas viimast lihvi. Mais viiakse alus Euroopasse, kus tartlane Art Raudva ja viljandlane Paul Zujenkov hakkavad sellega kihutama Euroopa ja maailmameistrivõistlustel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ohtrate rahvusvaheliste tiitlite ja trofeedega pärjatud Viljandi veemotospordiklubi Nord soetas eelolevaks hooajaks vormeli – ikka sellise, mis vee peal vuhiseb.

F4 klassi kuuluval võistluspaadil on pikkust ligemale viis ja laiust kaks meetrit ning selle päramootoril võimsust 60 hobujõudu. Rahvusvahelise veemotoliidu ametlikes ringrajasõidu tiitlisarjades on see võimsuse poolest F1 ja F-2000 klassi järel kolmas.

Klubi Nord juht Aivar Kommisaar nentis, et Eestis selle paadiga võistelda ei saagi – siin lihtsalt pole seni niisugustele sõidukitele võistlusi korraldatud. Nii viiaksegi alus hooaja alguseks Euroopasse ja sinna ta enamikuks ajaks ka jääb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles