Karksis pole kunagi toodetud nii palju veini kui praegu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aktsiaseltsi Karme tegevjuhi Tiiu Kapsi kinnitusel on kahe aasta pikkune koostöö A. Le Coqiga andnud Karksi õlle- ja veinitehasele stabiilsuse ja kindlustunde. «Oleme pikaks ajaks toorveini tellimustega kaetud ning teame hommikul tööle tulles, mida teeme,» sõnas ta.

Nii palju veini, kui praegu Karksi tehase mahutites käärib, pole seal kunagi varem olnud. Aastaseks tootmismahuks arvutatakse ligi 2,5 miljoni liitrit.

Oma kaubamärkide arendamisse on Karme väiketootjana esialgu ettevaatlikult suhtunud ning võrreldes paari aasta taguse ajaga valikut pigem koomale tõmmanud. Nii näiteks jõuab praegu kauplustesse vähem eri maitsega siidreid.

Selleks et omatoodangus arvestatav arenguhüpe teha, tuleks tegevjuhi selgituse kohaselt tehasesse märkimisväärselt investeerida, sest praegu kasutuses olevad seadmed on vanad. «Konkreetseid otsuseid ses osas esialgu pole. Tegutseme tasa ja targu,» ütles ta.

Karme palgal on 17 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles