Svjata Vatra pühendas uue loo Maidanile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruslan Trochynskyi korraldas eelmise aasta lõpul koos sõpradega Ukraina toetuseks kontserdi.
Ruslan Trochynskyi korraldas eelmise aasta lõpul koos sõpradega Ukraina toetuseks kontserdi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti-ukraina ansambel Svjata Vatra pühendas oma uue loo «Vogon zapeklyh ne peche» («Tuli karastatuid ei põleta») kõigile neile vapratele, kes seisid ja seisavad Kiievis Maidani väljakul, et kaitsta demokraatiat ja inimõigusi.

Ansambli liider Ruslan Trochynskyi leiab, et Ukrainas toimuv on ammu väljunud ühe riigi piirest.

«Svjata Vatra muusikud on alati väärtustanud peret, oma vaba riiki, õigust oma kogukonnas kaasa rääkida ning demokraatlikke põhimõtteid toetada,» kinnitas ta. «Muusikutena saame teha seda isikliku eeskuju ja loomulikult muusika kaudu.»

Loos mälestatakse inimesi, kes Maidanil hukkusid, ning austatakse neid, kes vabaduspüüdu ilmutasid kas otse väljakul tegutsedes või kõikjal maailmas kaasa elades. Lugu puudutab laiemalt vabaduse teemat ning ansambel leiab, et mitte ainult Ukrainas, vaid igal pool tuleb inimestel olla aus ja väärikas. Koostöös ja austuses on võimalik luua vaba ühiskond, milles valitsevad armastus ja rahu.

19. veebruaril sündinud pala «Vogon zapeklyh ne peche» salvestati 21. veebruaril Viljandi kultuuriakadeemia stuudios Janar Paeglise käe all. Loo sõnade ja viisi autor on Ruslan Trochynskyi, arranžeering on ansamblilt Svjata Vatra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles