Mulgi mälumängurid mõõtsid Mõisakülas teadmisi

Olav Renno
, žürii liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõisaküla
Mõisaküla Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval said teist hooaega käimas olevas Mulgi mälumängus osalevad 17 võistkonda üksteiselt tarkusemõõdu võtmiseks kokku Mõisaküla rahvamajas, sel talvel neljandat korda.

Ettevõtmise korraldaja, Karksi valla kultuurikeskuse juhataja Kai Kannistu oli koos kuue žüriiliikmega jälle leidnud 24 küsimust esmajoones Mulgi kihelkondadega seotud teemadel. Nagu on lausa normiks kujunenud, suutsid paremad võistkonnad oma teadmiste varal võimalikust 48 punktist saada vaid kaks kolmandikku.

Seekord võitsid Halliste Sõõr ja Abja vallavalitsuse esindus 31 punktiga, järgnesid 1–2 punkti võrra maha jäänud Halliste valla ja Mõisaküla võistkond – niisiis Halliste kihelkonna nelikvõit!

Kui jaanuaris Viiratsis peetud võistlusel oli õpetlikke küsimusi alanud hobuseaasta kohta, siis seekord oli paar küsimust olümpiamängudest. Pool kuud teleekraanilt nähtud olümpiarõngaste värvide järjestust mäletasid vaid hallistlased. Suislepa rahvamaja tundsid ära üksnes Tarvastu kihelkonna võistkonnad.

Enno Liiber oli mõistatamiseks hankinud üle kahesaja aasta vanused kaaluvihid ja Mõisakülas raudteeaegadel väga vajaliku liiprikirve. Neist esimesi teadsid vaid kolm ja teist kuus võistkonda.

Senine üldliider Karksi Mulgid jäi sedapuhku küll viiendaks, ent esimeses kolmes voorus võetud esikohad kindlustasid üldjuhtijaks jäämise. Meeskonnal, kuhu kuuluvad Enn Kauber, Tõnis Laurik, Arvo Maling, Rein Palu ja Enn Sarv, on nüüd 124 punkti. Nad edestavad teisel kohal püsivat Abjat tosina punktiga, nii et viimases voorus peaksid nad küll rängalt vääratama, et esikoht käest libiseks.

Pisut üle saja punkti kokku ajanud Halliste, Mõisaküla ja Akord peavad pingutama pronksikoha hõivamiseks, ent ega Tarvastu vallavalitsuse ja Halliste koolmeistrite Sõõrgi ole püssi põõsasse visanud.

Järgmine, viies ja otsustav voor on märtsi viimase kolmapäeva õhtul Ala kultuurimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles