Võrrid lähevad võistlustulle

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui varem võisteldi Abjas talvel õunaaia krossirajal, siis viimastel aastatel on korraldaja Tarmo Raba valinud mõõduvõtmiskohaks vana kuivati ümbruse. Seal võrrid ja pitid homme sõidavadki.
Kui varem võisteldi Abjas talvel õunaaia krossirajal, siis viimastel aastatel on korraldaja Tarmo Raba valinud mõõduvõtmiskohaks vana kuivati ümbruse. Seal võrrid ja pitid homme sõidavadki. Foto: Elmo Riig / Sakala

Homme kuuleb Abja-Paluojal mootoriplärinat ja -mürinat, sest kavas on sääreväristajate ja pitbike’ide mõõduvõtt. Et rada oleks raskem, üritas võistluse korraldaja Tarmo Raba maha sadanud lumekihti eile kinni sõtkuda.

Olgugi et võistluse nimi on «Abja talv 2014», pole ilmataat seda väga toetanud. Abja ja Viljandi tehnikaringi juhendaja Tarmo Raba ütles aga, et talvesõit on teoks saanud alati, tavaliselt vabariigi aastapäeval, olenemata ilmast. Ühel aastal jäeti paraad paukuva pakase tõttu ära, aga sääreväristajad läksid ikka rajale.

Säärud ja pitbike’id võistlevad sellepärast, et tehnikaringi poisid tegelevad peamiselt just nendega. «See on poistele väljund, sest nad on garaažis midagi teinud ja nüüd saavad oma töö tulemust näidata,» rääkis Tarmo Raba, kes ka ise homme võrri selga hüppab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles