Kirjanik João Lopes Marques: Viljandi on üks mu kodusid

Madis Järvekülg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
João Lopes Marques rääkis õpilastele, kuidas ta Eestisse jõudis ja siin armus; kus ta on elu jooksul töötanud ja rännanud ning kuidas ta rahvusvahelisi suhteid ja majandust muutuvas ühiskonnas mõtestab.
João Lopes Marques rääkis õpilastele, kuidas ta Eestisse jõudis ja siin armus; kus ta on elu jooksul töötanud ja rännanud ning kuidas ta rahvusvahelisi suhteid ja majandust muutuvas ühiskonnas mõtestab. Foto: Marko Saarm / Sakala

2006. aastast Eestis elav Portugali juurtega vabakutseline ajakirjanik, stsenarist ja kirjanik João Lopes Marques andis reedel Viljandi gümnaasiumi õpilastele kaks tundi, milles rääkis identiteedimuutustest ja uudishimu jõust.

Kahe tunni vahel antud intervjuus ütles ta, et on oma Viljandis sündinud abikaasa Age Viiraga pikalt Viljandisse kolimise peale mõelnud.

Kirjutasite kunagi ühes artiklis, kuidas Viljandi võitis teie südame. Kiitsite kõike, mis ümbritses suvist folgifestivali, kuid nentisite, et ei julge siia enam tagasi tulla, sest kardate illusiooni purunemist. Olete pärast seda mitu korda Viljandis käinud. Kuidas oli mälestust rikkuda?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles