Teabepunkt kustub Viljandis Ameerikat märkama

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika suursaatkonna pressi- ja kultuuriaseatašee Alison Davis veendus hiljuti, et Viljandi gümnasistide teadmised ameerika popkultuurist on väga head.
Ameerika suursaatkonna pressi- ja kultuuriaseatašee Alison Davis veendus hiljuti, et Viljandi gümnasistide teadmised ameerika popkultuurist on väga head. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnaraamatukogus asuval Ameerika teabepunktil täitub märtsikuus 10 aastat tegutsemist.  Selle ümmarguse numbri tähistamiseks korraldab teabepunkt mitmeid üritusi.

Üheks nendest on fotokonkurss ,,Ameerika Viljandis''. Linnaraamatukogu kutsub üles inimesi märkama Ameerikat Viljandis ning seda pildile jäädvustama olgu siis värvides, kujundites, inimestes, majades või milleski muus. Osaleda võivad kõik huvilised oma fotodega, mis on üles võetud ainult Viljandis. Võistlustööde esitamise tähtaeg on 17. märts. Konkurss on kolmes vabnuserühmas alates lastest ja lõpetades täiskasvanutega. Iga osaleja saab esitada kuni kaks.

Pildile palutakse lisada lühike lugu hetke kohta, mil ülesvõte sai tehtud ning kirjeldada tuleb nii kohta, aega kui meeleolu. Loo maksimaalne pikkus 350 tähemärki. Saatmisel tuleb kirja panna oma kontaktandmed, vanus ja varjunimi, mille all foto  konkursile esitatakse. Iga vanuserühma kümme parimat fotot pannakse üles Ameerika teabepunkti sünnipäevaks avatavale näitusele. Žürii poolt äramärgitutele on auhinnad, mis antakse üle USA saatkonna esindaja poolt Viljandi linnaraamatukogus Ameerika teabepunkti sünnipäevapeol.

Iga nädala teisipäeval on raamatukogu infoletis esimesel korrusel ka Ameerika-teemaline ingliskeelne ristsõna, mille võib leida ka raamatukogu koduleheküljelt. Mida rohkemate ristsõnade lahendamisel osaleda, seda rohkem saab punkte. Kokkuvõtteid tehakse märtsikuu lõpus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles