Häälte võltsija aitab Kristiina Ojulandil uut erakonda teha

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läinud sügisest kuulub Ott Kukk Viljandi vallavolikokku, kus esindab valimisliitu Viljandi Vald.
Läinud sügisest kuulub Ott Kukk Viljandi vallavolikokku, kus esindab valimisliitu Viljandi Vald. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmisel suvel Reformierakonna juhatuse valimistel häälte võltsimisega vahele jäänud ja seetõttu parteist lahkunud viljandlane Ott Kukk aitab sama skandaali tõttu erakonnatuks jäänud Kristiina Ojulandil uut parteid luua.

Reformierakonna Viljandimaa arendusjuhina töötanud Ott Kukk tunnistas mullu juunis, et võltsis partei juhatuse valimistel e-hääli. Samal ajal oli üle-eestilise tähelepanu keskmes tema parteikaaslasest Euroopa Parlamendi liige Kristiina Ojuland. Tema kasuks laekus samadel valimistel elektroonilisi hääli inimestelt, kes tegelikult valimas ei käinud.

Nagu Kukk ütles, kannustas teda pettusele soov näidata, et ta on suuteline valimisaktiivsust kasvatama ning teeb seega maakondliku arendusjuhina head tööd. Kas vähemalt osa tema võltsitud häältest võis minna Ojulandile, ei leidnud toona kinnitust. «Seda ma täpselt ei mäleta, kellele panin. Ei olnud kindlat eelistust,» lausus Kukk viga tunnistades.

Ligi pool aastat pärast skandaali kandideeris Ott Kukk valimisliidu Viljandi Vald nimekirjas Viljandi vallavolikokku ning osutus 39 häälega valituks.

Nüüd on Kukk aktiivselt tegev Kristiina Ojulandi eestvõttel loodava erakonna algatusgrupis. Ta kinnitas, et on osalenud mitmel nõupidamisel Eesti eri paigus, kus on arutatud tulevase partei loomisega seotud teemasid. "Olen erakonna loomise algatusgurpi liige ning olen käinud erinevatel mõttetalgutel Tallinnas ja Tartus, samuti olin Kaberneemes erakonna asutamiskoosolekul," sõnas ta.

"Suheldes tuttavatega on kuulda erinevaid arvamusi praeguste erakondade kohta. Nendest vestlustest on jäänud kõlama soov muutuste ja uute tegijate järele. Sama mõtet jagan ka mina. Eesti poliitika vajab värskust ning ma olen väga kindel, et seda suudab pakkuda uus loodav erakond," jätkas Kukk.

Erakonna paigutusest maailmavaatelisel skaalal on noore poliitiku sõnul mõistlik rääkida siis kui erakonna programm on valmis. Samas on tema meelest kõigile selge, et märgatavalt olulisem kui poliitiline paigutumine parem-vasakskaalal on uudne suhtumine poliitikasse laiemalt, asetades riigi keskmesse inimese. "Ehk mitte loosunglikud põhimõtted vaid pigem ikka reaalsed ideed inimeste olukorra reaalseks parandamiseks. Uue jõu eesmärk on see, et rahva elatustase paraneks ning rahva ja võimu üksteisest kaugenemine lõpeks."

Kuke sõnul Reformierakonda kuuludes ta Kristiina Ojulandiga ei suhelnud. "Tutvusime temaga eelmisel aastal, kui Kristiina Ojuland võttis minuga ühendust ning kutsus mõttetalgutele uue erakonna moodustamiseks."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles