Kohus saatis kahest piinajast ühe vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus
Kohus Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kohtumajas sai lõpu juhtum, kus kaks meest piinasid oma ohvrit 12 tundi järjest, võtsid ta alasti, mõnitasid ning sundisid jääkülma vette minema.

Prokuröri meelest piinamise peamine initsiaator, 57-aastane Eduard Leetus tabati kohe pärast 2012. aasta algul asetleidnud juhtumit ning mõisteti kohtus süüdi sama aasta suve hakul. Teine mees, 24-aastane Vjatšeslav Sohranitšov tabati alles hiljuti ning tema kohtuotsus kuulutati välja jaanuari keskel.

Leetus ja Sohranitšov asusid ühes Viljandimaa elumajas oma ohvrit piinama 2012. aasta 7. jaanuari ennelõunal. Lõpetasid nad selle tegevuse kella 1 ajal öösel. Esmalt ähvardas Leetus ohvrit relvataolise esemega ning käskis tal ennast alasti võtta. Kui kannatanu oli seda teinud, nõudis Leetus, et ohver ennast kubeme piirkonnast raseeriks, samal ajal lasid piinajad alasti mehe suguelundile pipragaasi ning lõid teda mitu korda rihmaga vastu tuharaid.
Veel pigistas Leetus ohvrit munanditest ning Sohranitšov kõrvetas kannatanut tulemasinaga kubeme piirkonnast. Lõpuks sundisid nad kannatanut istuma veerand tundi vannis, milles oli jääkülm vesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles