Muuseumil oli mullu tegus aasta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi muuseumis käib kevadisel ajal palju lapsi ja noori, kes tulevad siia klassiekskursiooniga. Nendegi hulk on aastaga kasvanud.
Viljandi muuseumis käib kevadisel ajal palju lapsi ja noori, kes tulevad siia klassiekskursiooniga. Nendegi hulk on aastaga kasvanud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi muuseumi näitusemaja kassas registreeriti 2013. aastal 6133 külalist. Osa muuseumi kogust on ka püsinäitustel Kondase keskuses, Vanas veetornis, pärimusmuusika keskuses ja linnavalitsuse hoones, kus neid vaatas tublisti üle kümne tuhande külastaja. Helilooja Mart Saare majamuuseumis Hüpassaares käis 917 inimest.

Muuseumi giid teenindas eeslmisel aastal 81 ekskursiooni, milles osales üle kahe tuhande inimese. Haridusprogrammidest sai osa 1587 õpilast ja õpetajat. Samuti peeti 78 tundi loenguid 763 inimesele. Lugemissaalis käijaid ja uurijaid oli 1438, kes kasutasid 6975 museaali, enamasti fotokogu.

Viljandi muuseumi kogusse lisandus eelmisel aastal 294 museaali ning sellest laenutati 799 museaali. Muuseumide infosüsteemi sisestati ligemale kaks tuhat museaali ning veelgi suurem hulk sai digitaalse kujutise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles