Folgipidu sai uue kujunduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Tamme võidutöö kannab pealkirja «Tants ja tagaajamine».
Merike Tamme võidutöö kannab pealkirja «Tants ja tagaajamine». Foto: www.folk.ee

Viljandi pärimusmuusika festivali kujundusvõistlusele laekus tänavu rekordiliselt 71 tööd 52 kujundajalt ning seega oli valikut teha keerukam kui eelmistel aastatel. Et Eesti pärimusmuusika keskuse töötajatest komisjoni liikmete arvamused jagunesid kaheks, lasti kahe väljavalitud töö autoritel oma kavandeid veel viimistleda ja täiustada. Viimasest voorust väljus võitjana Merike Tamm, kelle töö kannab pealkirja «Tants ja tagaajamine». Teise preemia pälvis Elina Kasesalu.

Konkursi võitja Merike Tamm on lõpetanud Tartu kõrgema kunstikooli graafilise disaineri erialal. Ta töötab vabakutselisena, disainides muu hulgas nii pakendeid kui korporatiivgraafikat ning illustreerides raamatuid. Inspiratsioon konkursi võitnud tunnuskujunduse loomiseks tuli eri allikatest. Seal on Merike Tamme sõnul viiteid nii tikanditele, metsale kui külapidudele.

Komisjon otsustas välja anda ka eripreemia. See läheb Ken Albergile, kes värvipliiatseid ja fantaasiat kasutades käsitles mängu teemat kõige vaimukamalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles