Hobinäitlejaid on saalis ja laval

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uno Trummi sõrmede vahel värelevast tikuleegist süttis eile kultuuriakadeemia mustas saalis viis küünalt. Nii algas Ranna-Viru rahvateatri etendus «Pantelei Karmanovi sententsid».
Uno Trummi sõrmede vahel värelevast tikuleegist süttis eile kultuuriakadeemia mustas saalis viis küünalt. Nii algas Ranna-Viru rahvateatri etendus «Pantelei Karmanovi sententsid». Foto: Elmo Riig / Sakala

«Ma käisin mitu tiiru ümber maja, enne kui julgesin sisse tulla,» tunnistas esimese pealtvaatajana kultuuriakadeemia mustas saalis koha sisse võtnud proua. «Mulle meeldivad niisugused etendused. Tahaksin kõik ära vaadata, kui jõuan.»

Eile alanud harrastusteatrite festivali avaesineja au kuulus Ranna-Viru rahvateatrile: kultuuriakadeemia mustas saalis mängiti Tiit Alte lavastatud lugu «Pantelei Karmanovi sententsid». Mitmelt festivalilt preemiaid noppinud lavastust mängiti 25. korda.

Festivali avasõnad lausuti pärast etenduse lõppu. Viljandi linna nimel tervitas harrastusnäitlejaid abilinnapea Ardo Agasild, kes soovis kõigile teatripisikust nakatunuile rõõmurohkeid festivalipäevi. Samuti tuletas ta meelde märkimisväärset fakti, et 5. jaanuaril 1920 oli Viljandis teatriõhtu, millest sai alguse Ugala teater.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles