Kultuurkapital premeeris Viljandi gümnaasiumi ja mulke

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi gümnaasium noppis Eesti kultuurkapitali aastapreemiate gaalal arhitektuuri kategoorias kolm tunnustust.
Viljandi gümnaasium noppis Eesti kultuurkapitali aastapreemiate gaalal arhitektuuri kategoorias kolm tunnustust. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eile õhtul anti kättte Eesti kultuurkapitali aastapreemiad ning viis neist tulid Viljandimaale.

Viljandit või viljandimaalasi tunnustati nii arhitektuuri kui rahvakultuuri sihtkapitali 2013. aasta preemiatega.

Arhitektuuri sihtkapitali aastapreemiad
• Salto Arhitektid, Maarja Kask, Karli Luik, Ralf Lõoke, Andro Mänd ja Margus Tamm said arhitektuuri aastapreemia Viljandi gümnaasium eest. Gümnaasiumi nimetati tänapäevaseks ja inspireerivaks õpikeskkonnaks, kus harmooniliselt kohtuvad uus ja vana, ning tunnustati hoone sobivust ümbritseva linnaruumiga. Preemia suurus on 3500 eurot.
• Pille Lausmäe ja Eva Laarmann said renoveerimise aastapreemia Viljandi gümnaasium eest, kus uus ja vana on muudetud ühtseks tervikuks. Preemia suurus on 2500 eurot.
• Riigi Kinnisvara aktsiaselts ja Viljandi linn said tunnustuse samuti Viljandi gümnaasiumi eest, mis on eeskujulik näide avaliku sektori tellijakäitumisest haridusmaastiku ruumilise kvaliteedi parandamisel. Tunnustus on mitterahaline.

Rahvakultuuri sihtkapitali aastapreemiad
• Margus Põldseppa premeeriti kultuuripärandi rikastamise ja pärimusmuusika hariduse edendamise eest Mulgimaal. Preemia suurus on 3500 eurot.
• Alli Laandet tunnustati mulgi keele edendamise ning mulgi kultuuripärandi rikastamise eest. Preemia suurus on 3500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles