Kas Eesti vajab USA sõjalist kohalolekut?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Urmas Reinsalu ütles muu hulgas, et tunneb puudust mullu Euroopast lahkunud USA viimasest tankist.
Kaitseminister Urmas Reinsalu ütles muu hulgas, et tunneb puudust mullu Euroopast lahkunud USA viimasest tankist. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti kaitseminister Urmas Reinsalu rääkis USA-visiidil, et ta on mures USA sõjalise mõjujõu kahanemise pärast Balti regioonis ja Euroopa riikide soovimatuse pärast täita NATO kaitsekulutuste nõudeid.

Esmaspäeval Washingtonis rahvusvahelises strateegiliste uuringute keskuses kõnega esinenud Reinsalu rõhutas korduvalt, et Balti riigid on ainuke NATO piirkond, kus jõudude tasakaal pole alliansi, vaid Venemaa kasuks.

«Maailmas ei ole teist niisugust jõudu kui Euroopa, kes sellises mahus panustaks Ameerika Ühendriikide juhitavasse sõjalisse operatsiooni. Samal ajal lahkus viimane USA tank Euroopast märtsis 2013. Ma ei tea, kus see tank praegu on, aga me tunneme temast puudust,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles