Raamatukogus peatub rändnäitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi linnaraamatukogus avati Eesti Vabariigi 95. sünniaasta puhul valminud ajaloomuuseumi rändnäitus «Meie inimesed».

Möödunud aastal tähistatati kahte tähtsat sündmust Eesti omariikluse ajaloos. 24. veebruaril   möödus 95 aastat Eesti Vabariigi sünnist ja 27. märts oli päev, mil Eesti oli olnud iseseisev pikemalt kui kahe maailmasõja vahel. See äratas tavapärasest suuremat huvi 1920. ja 1930. aastatel juhtunu vastu ning sellele mõeldes näitus valmiski.

«Meie inimesed» pakub võimaluse võrrelda tänapäeva ja 1930. aastate Eesti ühiskonda, tuues välja kaheksa eri ühiskonnaliikmete koondportreed nendel ajajärkudel. Näitus põhineb valdavalt Eestis 1934. ja 2011. aastal korraldatud rahvaloenduste andmetel, mida vaataja saab ise kõrvutada ning selle põhjal hinnata, missuguseks on vabariik oma algusaegadega võrreldes muutunud. Kas tegemist on muutustega paremuse või halvemuse poole või lihtsalt muutustega, see jääb juba igaühe enese otsustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles