Viljandimaa spordiauhinnad valmisid kunstikoolis

, Viljandi kunstikooli direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa parimad sportlased said sel aastal meeneks kunstikoolis valminud kujukesed.
Viljandimaa parimad sportlased said sel aastal meeneks kunstikoolis valminud kujukesed. Foto: Jaanus Siim

Oktoobri lõpul tegi Katrin Mauring Viljandimaa spordiliidust kunstikoolile põneva pakkumise valmistada spordiauhinnad maakonna sportlaste pidulikuks aastalõpuürituseks. Tavapärased Hiina plastmasskarikad olid nimelt juba kõiki ära tüüdanud. Võtsime ettepaneku rõõmuga vastu.

Missugused need auhinnad tulema peaksid, ei olnud esialgu kellelgi aimu. Kas voolida savist meened? Põletada tekstid puidust medalitele? Arutasime asja õpetajatega omakeskis ning sõelale jäi noore kolleegi Kristi Kangilaski idee valmistada papjeemašeest sportlasefiguurid.


Jagasime 35 spordiala õpilaste ja neid juhendavate õpetajate vahel ära. Seejärel läks lahti eksperimenteerimiseks – mis materjalidest oleks kujusid kõige parem teha nii, et ka algklassilapsed nendega hästi hakkama saaksid. Sportlaste skeletid keerati traadist, lihased tehti teibist ja nahk ajalehepaberist. Siiski jäi tulemus pisut liiga konarlik. Appi tuli kolleegide pikaajaline pedagoogikogemus. Suurepärase viimistlusmaterjalina pakkus õpetaja Lemmi Paul välja kipsi-marli-sideme, mida on apteekidest lihtne leida. See imeline materjal lubab miniskulptuure hõlpsasti viimistleda: kastad väikese tüki vette, asetad sinna, kuhu vaja, ning sätid sõrmega siledaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles