Viljandi linnapea kavatseb oma kinnistul ehitama hakata

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu asub Järve tänav 4 kinnistul ühekorruseline viilkatuse ja uukidega laudvoodrita palkhoone, milles pole aastaid elatud ning mille seisukord on väga kehv.
Praegu asub Järve tänav 4 kinnistul ühekorruseline viilkatuse ja uukidega laudvoodrita palkhoone, milles pole aastaid elatud ning mille seisukord on väga kehv. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi linnapeale Ando Kivibergile kuuluval järveäärsel kinnistul on pärast aastatepikkust vaikust taas toimetamist märgata. Lagunenud puitmaja asemele peaks kerkima uus elumaja.

«Ma tegutsen selle nimel, et see asi saaks korda,» kinnitas Ando Kiviberg. «Mulle meeldib majas rohkem elada kui korteris,» lisas ta.

Linnapea ütles, et on saanud Viljandi linnavalitsuselt kinnistu projekteerimistingimused ning arhitekt on asunud nende põhjal tööle. Läinud nädalal toimetasid kõnealusel maatükil Viljandi Veevärgi töömehed, kes otsisid kanalisatsiooni liitumispunkti.

Mitu korda on teada antud

Praegu on Järve tänav 4 asuval kinnistul ühekorruseline viilkatuse ja uukidega laudvoodrita palkhoone, milles pole aastaid elatud ning mille seisukord on väga kehv. Toimetusele on mitut puhku märku antud, et suviti lokkab seal hein. Viimati juhiti Sakala tähelepanu sellele alles eelmisel nädalal.

Kiviberg tunnistas, et märkused kinnistu hooldamise kohta on olnud õiged. Samas nentis ta, et kui maatükil seisab väga räämas hoone, ei muuda ainuüksi muruniitmine tervikpilti just väga palju kaunimaks.

Kui Ando Kivibergi esialgne kavatsus oleks täide läinud, seisaks Järve tänav 4 kinnistul juba aastaid uus elumaja. Vanalinna muinsuskaitsealal paikneva maatüki ostis ta kordategemise sooviga 2005. aasta kevadel.

Sama aasta oktoobris lükkas muinsuskaitseameti kollektiivse kooskõlastamise komisjon eskiisprojekti tagasi põhjendusega, et see ei vasta muinsuskaitse eritingimustele. Järve tänav 4 hoone ei ole küll mälestisena kaitse all, kuid ehitustegevus vanalinna alal allub siiski muinsuskaitse eritingimustest tulenevatele nõuetele ja piirangutele.

Kooskõlastus on saadud

Pärast projekti tagasilükkamist jäi plaan toppama. Ando Kiviberg sõnas, et läbirääkimised muinsuskaitseametiga polnud selle ainus põhjus.

Ando Kiviberg kinnitas, et nüüdseks on ehitusplaanid saanud muinsuskaitseametilt kooskõlastuse ning selle põhjal ta ka linnavalitsuselt projekteerimistingimused küsis. Kiviberg ei soovinud spekuleerida, millal võiks Järve tänaval hakata uue maja kerkimist nägema, sest see on veel lahtine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles