Toidukraami ostes tasub lugeda kirja pakenditel

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühtne pakendimärgistus annab võimaluse tooteid omavahel võrrelda, et nende põhjal igapäevaseid ostuotsuseid teha.
Ühtne pakendimärgistus annab võimaluse tooteid omavahel võrrelda, et nende põhjal igapäevaseid ostuotsuseid teha. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Jõulude eel tõuseb inimeste tähelepanuorbiiti toit ning palju on neidki, kes ostavad jõululauale valmistoitu ketipoodide köökidest. Eesti toiduainetööstuse liit selgitab, kuidas toiduleti ees valikut langetada.

Liidu juhataja Sirje Potisepa sõnutsi näitavad tarbijauuringud, et toidukaupa ostes vaatab selle hinda 70 protsenti Eesti elanikkonnast ning vaid iga neljas ostja loeb ka pakendiinfot. «Ometi on just pakendid need infoallikad, mis aitavad teha teadlikumaid ja tervislikumaid valikuid,» selgitas Potisepp.

Pakendile kirjutatud infost arusaamiseks ning endale vajaliku väljalugemiseks on riik kehtestanud reeglid. Ühtne pakendimärgistus annab võimaluse tooteid omavahel võrrelda, et nende põhjal igapäevaseid ostuotsuseid teha.

Copy
Tagasi üles