Lugeja arvamus: kauni traditsiooni väärikas jätk

, pensionär, endine Kildu kooli õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Juba aastaid on viljandlastele oodatatud talviseks sündmuseks muusikakooli jõulukontsert. See on kingitus koolilt linnale ja selle muusikasõpradele.

Öeldakse küll, et kingitud hobuse suhu ei vaadata, kuid aastatepikune kogemus on kinnitanud, et see kink on ka niiöelda suhu vaadates täisväärtuslik. Nii ka 14. detsembril pilgeni täis saali ees toimunu. Rahvasuu ütleb: «Mida külvad, seda lõikad.» Võisime koos perekond Tamra ja muusikakooli õpetajatega tõdeda, et külv on olnud hea ja kasvude hooldamine tõhus. Kontserdi alul tervituse lausunud linnapeal oli ilmselt õigus, kui ta arvas, et tuleb kas ait pikemaks ehitada või suuremaid saale esinemiseks otsida, sest noorte interpreetide suur arv tingib mitme kontserdi korraldamise.

Eks seegi, et rohkearvulise publiku hulgas võisid kauaaegsed muusikapedagoogid kohata oma endisi õpilasi, kes olid tulnud kaasa elama oma järglaste esinemisele, viita muusikapõllu harijate tõhusale tööle. Tekkis mõte, et Viljandi pole mitte ainult folgi, vaid ka noorte muusika linn. Jääb vaid soovida, et soojas ja südamlikus õhkkonnas toimuvad heal tasemel kontserdid, millel esinevate noormuusikute arv on märkimisväärne, jõuaksid meie linna visiitkaardile koos seal juba kinnistunud folgiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles