Konkursil valiti kauneim jõulupuu

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahva lemmikuks osutus kuusk number kolm, mille valmistasid Susher-Vusheri nime alla koondunud Karksi-Nuia noortekeskuse noored.
Rahva lemmikuks osutus kuusk number kolm, mille valmistasid Susher-Vusheri nime alla koondunud Karksi-Nuia noortekeskuse noored. Foto: Sigrid Koorep / Sakala

Karksi-Nuia kultuurikeskuses peetud võistlusel "Jõulupuu 2013" olid esimese tunniga ehteis kümme puud ning lõunaks said pidurüüsse veel kaks. Kaunistused olid suuremas osas käsitöö.

Ühe etnograafilise kuuse ehted olid näiteks nukumõõtu Kihnu seelikud. Kahele kuusele oli noodistik inspiratsiooni andnud. Noodipaberist olid näiteks tehtud torbikud, mis okste külge riputati. Muusikute jõulupuu kujutas endast sinisest läikpaberist ja mullikilest koonust, mida möödujad alternatiivkuuseks nimetasid.

Oli veel teinegi alternatiivjõulupuu. See oli meisterdatud suurematest ja väiksematest puuokstest ning lisatud kirevaid eheteid. Oksapesas istus ka valge hani, mis küll seekord ei pidanud märkima jõuluhane, vaid valget varest.

Kui kuused olid piduehteis, algas rahvahääletus. Nii sai igaüks võtta endale sarapuupähkli ja pista selle meelepäraseima kuuse juurde topsikusse. Lõunaks oli kõige rohkem pähkleid kogunud Karksi külamaja kuusk, aga tulemused selgusid alles kella ühe paiku pärastlõunal.

Et kolmeliikmeline žürii ei suutnud kõikide kaunite puude vahelt seda kõige ilusamat välja valida, andis igaüks esikoha oma lemmikule. Tori rahvamaja juhataja ja florist Argo Juske esikoha vääriline oli puu number 3, mille olid valmistanud Susher-Vusheri nime alla koondunud Karksi-Nuia noortekeskuse noored. Valgete inglitega puu number 3 pälvis ka rahva lemmiku tiitli. Laadaliste seast valitud žürii liige Heiki Vahter hindas oma lemmikuks Karksi-Nuia lasteiaia kireva puu number 2. Kolmas hindaja, kunstnik Kai Kütt andis oma esikoha Karksi külamaja füüsalite ja samblaga kaunistatud kuusele, mis oli võistluspuu number 4. 

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles