Vargil käinud mehed saadeti vangi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksimarketis käisid vangi mõistetud vargad vähemalt ühel korral.
Maksimarketis käisid vangi mõistetud vargad vähemalt ühel korral. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kohus saatis trellide taha kolm 21–34-aastast Tartu meest, kes olid käinud viie maakonna kauplustes 31 korda vargil. Viljandis korraldasid mehed kolm vargust.

Kuritegude toimepanemises on süüdi tunnistatud Vello Naaber, Auris Terav, Vitali Sinkonen ja Hardi. Tartu maakohus määras kolmele mehele karistuseks reaalse vangistuse ning ühele tingimisi vangistuse. Lisaks sellele rahuldas kohus esitatud tsiviilhagid.

Tartu kriminaaltalituse politseinikud pidasid neli kahtlusalust kinni tänavu aprillis. «Üsna noorest east hoolimata on need mehed varem kriminaalkorras karistatud, neist üks lausa viiel korral,» kommenteeris kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud prokuröri abi Jüri Vissak.

Süüdistuse kohaselt varastasid mehed peamiselt alkohoolseid jooke ning tubakatooteid Tartu-, Jõgeva-, Võru-, Järva- ja Viljandimaa poodidest. Viljandis tegutsesid nad ühel korral Maksimarketis ning kahel korral turu juures asuvas Konsumis. Varastati nii päevasel ajal kui öösiti.

«Vahel käidi vargil iga päev, aga oli ka juhtumeid, kui varastati ühe päeva jooksul mitmest poest. Näiteks eelmise aasta 27. novembril varastasid mehed alkohoolseid jooke Jõgeval asuvast poest ning kahest Viljandi kauplusest,» rääkisVissak.

Lisaks sellele selgub menetlusmaterjalidest, kuidas eelmise aasta novembris läksid mehed Tartus asuvasse poodi vargile ning lõhkusid selleks aknaklaasi. Nad tulid sama poodi ka järgmisel päeval. Katkilöödud klaasi asemele oli pandud vineer, kuid mehed lõid puruks teise aknaklaasi, sisenesid poodi ning varastasid mitmesuguseid kaupu.

«Omanikele on tekitatud suur kahju, ainult ühes episoodis oli kahju suuruseks ligi 3000 eurot,» sõnas Vissak.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles