Keskkonnaamet kutsub loodusõhtule ja räätsamatkale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval on kõigil huvilistel võimalik osaleda Soomaal Valgerabas  räätsamatkal.
Pühapäeval on kõigil huvilistel võimalik osaleda Soomaal Valgerabas räätsamatkal. Foto: Liisi Seil/Sakala

Kolmapäeval, 4. detsembril kell 17.30 algab Viljandi linnaraamatukogu kolmanda korruse saalis loodusõhtu «Soomaa rahvuspark 20».

8. detsembril möödub kakskümmend aastat Soomaa, Vilsandi ja Karula rahvuspargi moodustamisest. Vahe-Eesti edelaosas, üle 390 km² suurusel maa-alal asuvas Soomaa rahvuspargis kaitstakse soid, lamminiite ja metsi. Soomaa piirkonna ainulaadsust ja omanäolisust kinnitab 1997. aastal sellele alale omistatud Ramsari märgalade tiitel, samuti kuulumine põlisloodusega alasid koondavasse võrgustikku PAN Parks alates 2009. aastast.

Ometi on Soomaa midagi enamat kui silmapiiri taha ulatuvad rabamaastikud, kevaditi üle kallaste ajavad jõed või piirkonnas säilinud haabjakultuur. Soomaal on sinna sattuva inimese jaoks jutustada oma lugu.

Loodusõhtul räägivad lugusid keskkonnaameti kultuuripärandi spetsialist Anneli Roosalu ja loodusfotograaf Arne Ader.

Pühapäeval, 8. detsembril on kõigil huvilistel võimalik osaleda Soomaal Valgerabas  räätsamatkal.

Tasuta buss väljub Viljandi bussijaama parklast kell 10, tagasi Viljandisse jõutakse umbes kell 15. Selga ja jalga tuleks panna ilmastikule vastavad riided ja jalanõud ning kaasa võtta soe jook.

Täpsemat infot osalemise ja registreerimise kohta saab keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialistilt Reet Vaiksalult e-aadressil Reet.Vaiksalu@keskkonnaamet.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles