Üks küsimus: Helir-Valdor Seeder

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Katuserahadest rääkides on meediast korduvalt läbi käinud spordiseltsi Jõud toetamine 170 000 euroga. Olete selle seltsi president. Mismoodi kodukandi rahvale olukorra lahti seletaksite?

See informatsioon, mis on levitatud, on täiesti puudulik. Spordiliidu Jõud rahastamine oli riigieelarves ammu enne seda, kui mina sain ministriks ja ammu enne seda, kui ma sain selle spordiliidu esimeheks. Ja loomulikult, kui ma olen esimees, siis ma ei võitle mitte kuidagi selle vastu, et see raha sinna pannakse. Ma rõhutan, et katuserahad jaotatakse ju riigikogus ja riigikogu liikmete poolt. See traditsioon on pärit juba üheksakümnendate aastate keskpaigast ja seda on ellu viinud kõik koalitsioonid ja ka kõik erakonnad, kes erinevatel aegadel on parlamenti kuulunud, kaasa arvatud tänased opositsioonierakonnad.

On olnud erakondadeülene kokkulepe, et parlamendisaadikud, peale seda kui valitsus on saatnud eelarve parlamenti, lisavad omalt poolt niiöelda katuseraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles