Välu: Noored mängisid Euroopa Parlamenti

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlamendi mängust võttis osa ka endine Viljandi linnapea ja praegune riigikogu liige Kalle Jents.
Euroopa Parlamendi mängust võttis osa ka endine Viljandi linnapea ja praegune riigikogu liige Kalle Jents. Foto: Elmo Riig / Sakala

Selleks et mõista, kuidas täpselt ühe suure riikide liidu juhtimine käib, proovisid Viljandi gümnaasiumi õpilased mängida Euroopa Parlamendi liikmed ja koos tähtsaid otsuseid vastu võtta või neile vastu vaielda.

Nad valisid arutamiseks mõne põneva teema. Näiteks internetiavarustes peituvad ohud ja kuidas nendega võidelda. Siis tegid nad täpselt nii, nagu parlamendis asjad käivad: osa noori moodustas komisjoni ja valmistas ette resolutsiooni, kuidas olukorda paremaks muuta. Parlamendi liikmed kuulasid komisjoni jutu ära ja esitasid kõiksugu küsimusi. Pärast seda hääletati üheskoos, kas komisjon on ikka heade mõtetega välja tulnud või tuleb kõik ümber teha.

Selleks et komisjoni mõtted hääletusel läbi läheksid, peab poolthääli olema rohkem kui vastuhääli. Võib jääda ka erapooletuks. See tähendab, et sa ei ole mõtete poolt ega ka vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles